Staklena vrata u poslovnim prostorijama

Početna / Blog / Staklena vrata u poslovnim prostorijama


Pre nekoliko vekova u starom Egiptu otkriveno je staklo. S obzirom na to da razvoj tehnologije u tom periodu nije bio na nivou na kom je danas, staklo se koristilo isključivo u dekorativne svrhe. Predmeti pravljeni od stakla privlače pažnju, odišu određenom notom elegancije i sofisticiranosti. U to svako ko je imato staklene predmete pripadao je višem staležu. 

Široka primena stakla u enterijeru

Staklo je prirodni materijal i dobija se vulkanom aktivnošću. Kada je reč o njegovom sastavu čini ga silicijumski pesak, soda, krečnjak i alkalni metali. Materijal je čvrst, providan i uglavnom je ravan, boja i stepen tvrdoće mogu varirati. 

Vremenom se primena stakla povećala, te su se pravila ogledala, vaze, potom lusteri, da bi se krenulo i sa proizvodnjom vrata. 

Dvostruka uloga vrata

Vrata kao simbol zaštite i bezbednosti imaju dvostruku ulogu u našim kako stambenim tako i poslovnim prostorima. Ulazna, pregradna, sobna ili unutrašnja kako ih mnogi nazivaju, te balkonska vrata – svaki tip imaju svoju ulogu i može se praviti od različitih materijala shodno ostatku enterijera. 

Staklena vrata – simbol modernog vremena

Staklena vrata odraz su modernosti, luksuznosti i prefinjenosti. Uglavnom se postavljaju u kućama ili stanovima na više nivoa. Ono što ga posebno čini prijemčivim jeste što se uklapa u sve vrste stilova. Pored stambenih prostra, staklena vrata imaju primenu i u poslovnim kancelarijama. 

Zašto su staklena vrata pravi odabir za poslovne prostorije? 

Poznato je da se kancelarije često zamišljaju kao mračne prostorije, kutije gde je sve prenatrpano papirima i starim nameštajem. To se znatno menja a veliku ulogu u tome ima primena i korišćenje staklenih vrata i zidova.  Staklo pruža mogućnost da se prirodno svetlo proširi po prostoriji. Na ovaj način prostorija postaje otvorenija, vizuelno veća.  Kancelarije tako postaju opušteno mesto za rad. 

Pored funckionalne uloge, koju svakako ima, psoeduje i tu estetsku stranu, podjednako važnu. Staklena vrata odaju ozbiljnost i posvećenost poslu. Njihova prednost nalazi se i u lakom održavanju i dobroj izolaciji. Na ovaj način sprečavaju neželjeni upadi i prekidi, što se pozitivno odražava na produktivnost zaposlenih. Staklena vrata mogu da se izrađuju sa ramom ali i bez. 

Staklena vrata sa šarama 

Da razbijete sterilnost i monotonost klasičnog skandinavskog stila koji je karakterističan za firme, odaberite staklena vrata sa šarama. Danas je tehnologija toliko napredovala da je izbor staklenih vrata ogroman. Te dekorativne šare dodatno će ulepšati ambijent i pružiće posebnu notu celokupnom enterijeru. 


Staklena vrata za poslovne prostorije danas se izrađuju i po meri, te pustite volji na maštu i odaberite ona koja će na najbolji način da se uklope sa vašom kompanijom i glavnom porukom koju šaljete svojim poslovanjem.