Izložba o staklu koja bi trebala da se ponovi

Početna / Blog / Izložba o staklu koja bi trebala da se ponovi

Oni koji se bave staklom i koji rade sa istim sigurno su bili posetioci ove izložbe. Ona je bila postavljena 2015. godine. Ova izložba bila je posvećena istoriskom razvoju tehnologije koji je obrađivao staklo. 

Muzej nauke i tehnike istako je tada da je nemoguće zamisliti život savremenog čoveka bez stakla. Na izložbi su prikazani primeri prirodnog stakla, kao i muzejski eksponati iz antičkog, srednjovekovnog i savremenog perioda izrađeni od stakla. Istorija stakla i njegovog tehnološkog razvoja u Srbiji bila je predstavljena na primerima domaćih proizvođača. Izložbu je  pratio katalog sa pregledom istorijskog razvoja tehnologije proizvodnje stakla i staklarstva, objašnjavajući strukturu i svojstva stakla, prirodnog i industrijskog porekla.

Zanimljivosti i konskretne podatke možete pronaći, ali svakako da bi ova postavka izložbe ima potencijala da se ponovi. Mnogi obožavaoci i oni koji se bave izradom stakla ili oblikovanjem imaju želju da vide napradak u svom poslu i saznaju nešto novo. 

Na našem sajtu možete videti da koristimo savršenu tehnologiju pa su na samim tim i proizvodi takvog izgleda. Staklene ograde, tuš kabine kao i ostalo.